Politica privind viața privată în cadrul My Best Book ApS

Actualizat 25 mai 2018

Răspunderea privind datele

Luăm în serios protejarea datelor tale private

Prelucrăm date personale și de aceea am adoptat următoarea politică privind protecția vieții private, care îți arată, modul în care prelucrăm datele tale personale. În scopul protejării cât mai eficiente a datelor tale personale, facem pe parcurs o evaluare a riscului ca modul în care noi prelucrăm datele, să îți afecteze negativ drepturile fundamentale. Suntem in mod deosebit atenți la riscul ca tu să fii expus pericolului discriminării sau fraudei de date, sau să suferi o pierdere economică, de imagine sau a confidențialității datelor. În cazul în care, hotărârile pe care trebuie să le luam, depind de prelucrarea unor date personale sensibile, informații biometrice sau informații privind acțiuni ilegale care te privesc, analizăm consecințele prelucrării datelor asupra vieții tale private. Analiza consecințelor este efectuată, înainte de a începe procesul de prelucrare a datelor tale personale.

Informații de contact

poartă răspunderea datelor și ne asigurăm, că datele tale personale sunt prelucrate conform legii.
Informații de contact:
Firma de contact: My Best Book ApS
Adresa: Skejby Nordlandsvej 311, 8200 Aarhus N, Danemarca
CVR/CUI: 36088966


Mail: info@carteameapreferata.ro
Website: www.carteameapreferata.ro

Asigurăm o prelucrare a datelor corectă și transparentă

Atunci când te rugăm să ne încredințezi datele tale personale, îți aducem la cunoștință, ce date prelucrăm și în ce scop. Tu primești această informație în momentul în care stocăm datele tale personale. Nu solicităm informații de la alți actori

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Asigurăm o prelucrare a datelor corectă și transparentă

Folosim datele tale în scopul îmbunătățirii serviciului nostru și al asigurării calității produselor și serviciilor noastre, precum și în contactul cu tine.

Datele folosite de noi cuprind: 


 • Date personale obișnuite. Sunt folosite în scopul livrării comenzii.
 • Date sensibile. Sunt folosite în scopul personalizării produselor.
 • Date privind interesele și obiceiurile tale. Sunt folosite în scopul de a-ți arăta conținut interesant si relevant.
 • Date de trafic pe internet. Sunt folosite în scopul de a învăța de la vizitatorii noștri și a cunoaște modul lor de a folosi pagina noastră de internet
 • Date privind tranzacțiile. Sunt folosite în scopul gestionării comenzii tale.
 • Numerele unice IP de pe unitățile conectate la internet. Sunt folosite în scopul prevenirii și combaterii abuzurilor și a acțiunilor ilegale.

Nu adunăm datele la un loc.


Colectăm și păstrăm datele tale personale în scopuri bine determinate

Colectăm și păstrăm datele tale în scopuri bine definite sau alte scopuri comerciale legale. Facem acest lucru atunci când avem nevoie de:

 • - Gestionarea comenzii tale și livrarea serviciului prestat de noi;
 • - Rezolvarea cererii tale privind produse sau servicii;
 • - Îmbunătățirea produselor și serviciilor noastre;
 • - Adminstrarea relației tale cu noi;
 • - Îndeplinirea cerințelor legale.


Există situații în care este necesar să folosim datele tale personale în alt scop, decât cel pentru care aceste date au fost colectate. Cu excepția cazului în care tu ți-ai dat consimțământul pentru o astfel de utilizare, vom analiza în ce măsură scopul inițial al colectării datelor tale, este în concordanță cu noul scop. Analizăm de pildă sursele, de unde datele tale provin și dacă avem nevoie de folosirea unor date uzuale sau sensibile. Evaluăm de asemenea, în ce măsură utilizarea datelor tale în noul scop ar avea consecințe negative asupra libertății tale de cumpărare.

Prelucrăm doar date personale relevante

Prelucrăm doar date despre tine, care sunt relevante și suficiente pentru scopul descris mai sus. Scopul este cel care determină, ce tip de date despre tine, sunt relevante pentru noi. Același lucru se aplică și pentru cantitatea de date personale, pe care o folosim. De pildă, nu folosim mai multe date, decât cele strict necesare atingerii scopului concret.
Înainte de a folosi datele tale personale, analizăm în ce măsură este posibil să reducem cantitatea de date personale folosite. Analizăm de asemenea, dacă anumite tipuri de date, pe care le folosim, pot fi anonimizate sau pseudonimizate. Putem face acest lucru, dacă nu are un efect negativ asupra obligațiilor noastre sau asupra serviciului, pe care ți-l oferim. 

Prelucrăm doar date personale necesare

Colectăm, prelucrăm și păstrăm, doar date personale, care sunt necesare pentru a atinge scopul propus. În afară de aceasta, legea poate impune, ce anume tip de date, este necesar să colectăm și să păstrăm pentru funcționarea firmei noastre.Tipul și măsura, în care folosim datele tale personale, pot fi necesare și în scopul de a duce la îndeplinire un contract sau o altă obligație legală.
Dorim să ne asigurăm, că folosim doar date personale, care sunt necesare pentru atingerea fiecărui scop în parte. De aceea, în sistemul nostru IT este inserat un cod, care asigură înregistrarea cantității strict necesare de date. Asigurăm astfel în mod automat, că nu se realizează o prelucrare a datelor de proporții prea mari și stocarea datelor nu se întinde pe o durată prea lungă. Pentru a proteja împotriva accesului inoportun la datele tale personale, folosim soluții, care asigură în mod automat, că datele tale sunt accesibile doar lucrătorilor relevanți. De asemenea, este setată prin codare o protecție, care asigură ca un număr limitat de persoane, să poată avea acces la datele tale.

Controlăm și actualizăm datele tale personale

Controlăm că datele tale personale, prelucrate de noi, nu sunt greșite sau induc în eroare. Asigurăm și actualizarea pe parcurs a datelor tale personale. Întrucât serviciile noastre depind de corectitudinea și actualizarea datelor tale, te rugăm să ne informezi cu privire la modificări relevante ale acestora. Poți folosi informațiile de contact de mai sus, ca să ne aduci la cunoștință schimbările.
Pentru a asigura calitatea datelor tale, am adoptat reguli interne și am stabilit proceduri de control și actualizare a datelor tale personale.

Datele tale personale sunt șterse, atunci când nu mai sunt necesare

Vom șterge datele tale personale, atunci când acestea nu mai sunt necesare pentru scopul, în care acestea au fost colectate, prelucrate și păstrate.

Îți cerem acordul înainte de a prelucra datele personale

Înainte de a prelucra datele tale personale, în scopul descris mai sus, îți cerem acordul, cu excepția situației în care, avem o bază legală pentru a le colecta. Te informăm privitor la o astfel de bază legală și interesul nostru legitim în a prelucra datele tale personale.
Consimțământul tău este benevol și poate fi retras în orice moment, contactându-ne. Folosește datele de contact de mai sus, dacă dorești informații suplimentare.
Dacă dorim să folosim datele tale personale în alt scop, decât cel inițial, te informăm cu privire la noul scop și îti cerem consimțământul, înainte de a începe prelucrarea acestora. Dacă avem o altă bază legală pentru noua prelucrare, te informăm în această privință.

Nu transmitem mai departe datele tale personale fără consimțământul tău

Dacă transmitem mai departe datele tale personale către colaboratori sau alți actori, de pildă pentru marketing, solicităm consimțământul tău și te informăm, în ce scop vom folosi datele tale. În orice moment poți să îți exprimi dezacordul privind această formă de transmitere și de asemenea poți refuza să fii contactat în scopuri legate de publicitate.
Nu îti cerem consimțământul, în cazul în care suntem îndreptățiți să transmitem mai departe datele tale personale, de pildă legat de raportarea către o autoritate. Îți cerem consimțământul, înainte de a transmite datele tale personale către colaboratori din țări ce se află în afara Europei. Dacă transmitem mai departe datele tale personale către țări din afara Europei, ne asigurăm că nivelul lor de protecție a datelor corespunde cerințelor, pe care le-am stabilit prin această politică, in conformitate cu legislația în vigoare. Ridicăm de pildă pretenții privind prelucrarea datelor, pentru siguranța informației și respectarea drepturilor pe care le ai, de pildă acela de a te opune profilării și de a depune plângere la Agenția pentru Control al Datelor. 

Securitate

Protejăm datele personale și avem reguli interne privind securizarea informațiilor

Am adoptat un regulament intern privind securizarea informației, care conține instrucțiuni și măsuri, ce sunt menite să protejeze datele tale personale împotriva pierderii sau modificărilor, împotriva publicării neautorizate și a accesului inoportun la acestea. Avem proceduri clar stabilite de acordarea a accesului la date personalului firmei noastre, care prelucrează datele personale sensibile si date, care acoperă informații privind preferințe si obiceiuri personale. Controlăm accesul lor real, prin logning și supraveghere. Pentru a evita pierderea datelor, efectuăm pe parcurs back-up al datelor colectate. Protejăm de asemenea confidențialitatea și autenticitatea datelor tale cu ajutorul criptării. 

În situația unei scurgeri de informații, care poate cauza un risc mare pentru tine privind discriminarea, furtul de date, pierderea economică, lezare a imaginii sau un alt neajuns esențial, te vom informa privind scurgerea de informații în cel mai scurt timp și vom raporta acest lucru la poliție.

Parteneri de prelucrare a datelor

Facem schimb de date cu următorii prelucrători de date personale, pentru a-ți putea livra produsul comandat.

 • Amazon Web Services, Inc.
 • Aici păstrăm și prelucrăm date pe servere, pe care le-am închiriat de la Amazon Web Services in UE. Întreaga comunicare pe internet se desfășoară prin intermediul legăturii criptate SHA-256, via criptării RSA. Este același tip de criptare, folosit de pildă de către bănci. Datele sunt înmagazinate în formă criptată pe disc via AES-256 și pot fi decriptate doar de către Min Bedste Bog. Amazon Web Services nu are în niciun moment acces la datele tale.

 • Google Ireland Limited
 • Pentru a putea înțelege utilizatorul paginii noastre de internet, folosim Google Analytics, cu ajutorul căruia analizăm diferite aspecte privind utilizatorul, pe pagina de internet. Toate datele sunt anonimizate și nu pot în niciun fel indica un utilizator anume al paginii de internet. Întreaga comunicare se desfășoară criptat. Ai posibilitatea să refuzi acest tip de analiză aici: Google Analytics Opt-out.

 • Facebook
 • Pentru a îți putea reaminti de o comandă, pe care nu ai finalizat-o, salvăm un id unic, pe care doar Facebook îl cunoaște și care este folosit în scopul de a îți prezenta anunțuri, care să îți reamintească de finalizarea comenzii.

 • Mattermost
 • Dacă ne dai consimțământul să îți trimitem newsletters, păstrăm adresa ta de mail și prenumele tău la MailChimp, pe care le folosim ca să îți trimitem mailuri cu actualități. Întreaga comunicare se desfășoară criptat.

 • Trustpilot
 • Dacă ne dai consimțământul să îți trimitem o solicitare de feedback via Trustpilot, transmitem adresa ta de mail și numărul de înregistrare a comenzii tale catre Trustpilot . Întreaga comunicare se desfășoară criptat.

 • Adyen 
 • Dacă plătești via PayPal sau card bancar, atunci numărul de înregistrare al comenzii tale și suma sunt trimise către Adyen, care gestionează mai departe plata cu PayPal, Visa sau MasterCard sau Apple Pay. Întreaga comunicare se desfășoară criptat. 

 • Am încheiat acorduri privind prelucrarea datelor cu toți cei care prelucrează date pentru noi, stabilind astfel modul în care trebuie prelucrate datele noastre și ale tale.
 • Dacă nu suntem încrezători în faptul că un anume colaborator face suficient pentru a prelucra datele cu respect pentru viața privată, încheiem imediat colaborarea cu acesta și îi impunem să steargă toate datele.

Utilizarea de cookies

Cookies, scop și relevanță

Folosim cookies ca să te identificăm pe tine si unitatea ta, să înregistrăm modul tău de utilizare a sitului și să optimizăm pagina noastră de internet, având profilul tău și oferindu-ți publicitate relevantă prin intermediul mediilor proprii sau al terților.

Ce sunt cookies?

Poți citi mai multe despre acest lucru aici: Wikipedia: Cookie

Cookies ale terților

Pagina noastră de internet folosește programe de depistare, așa numitul 

 ”tracking”, de pildă de la Google Analytics, Google AdWords, Microsoft Bing Ads și Facebook, care la rândul lor folosesc cookies și astfel pot salva și accesa date salvate despre tine, distribuindu-le către noi și arătându-ți conținut relevant pe mediile sociale, ca de exemplu Google si Facebook. În cadrul campaniilor de marketing se poate folosi conținutul creat de mediile sociale. Ca de exemplu conținut depozitat de Google sau Facebook. Atunci când tu interacționezi cu acest conținut pe mediile sociale, acțiunile tale vor fi depistate de terți iar mediile sociale pot eventual să adauge aceste date profilului tău de pe mediile sociale. Prelucrarea datelor de către mediile sociale este în exclusivitate legată de raportul dintre tine și mediile sociale și de aceea nu poate fi controlată de noi.


Neacceptarea de cookies

Dacă nu dorești, ca noi să colectăm și să salvăm date despre tine, ai posibilitatea să dezactivezi Cookies în setări din browserul tău de internet. Modul în care poți face acest lucru depinde de browserul de internet, pe care îl folosești. Poți citi aici despre cum poți face acest lucru , atunci când folosești Firefox, Google Chrome sau Internet Explorer, Windows 7, 8.1 și 10.

Drepturile tale

Ai dreptul să accesezi datele tale personale

În orice moment ai dreptul să știi, ce date despre tine prelucrăm, de unde provin acestea și la ce le folosim. De asemenea poți afla, pe ce perioadă de timp păstrăm datele tale și cine primește date despre tine, în măsura în care le transmitem în Danemarca și în stăinătate. Dacă faci o cerere în acest sens, te putem informa cu privire la datele, pe care le folosim despre tine. Accesul poate fi totuși limitat, pentru a ține cont de protejarea vieții private a altor persoane, secrete comerciale și drepturi imateriale. Poți solicita accesul la informații aici: Trimite-mi datele mele.

Ai dreptul la corectarea datelor personale incorecte

Dacă consideri că datele tale personale, pe care noi le prelucrăm, sunt inexacte, ai dreptul să soliciți rectificarea acestora. Ne poți contacta și informa, în ce anume constă inexactitatea și cum trebuie rectificată. Atunci când faci o solicitare de modificare a datelor tale personale, ne asigurăm că toate condițiile sunt îndeplinite și în acest caz, efectuăm modificările în cel mai scurt timp posibil.

Ai dreptul să soliciți ștergerea/anonimizarea datelor tale personale

În orice moment ai dreptul ca datele tale personale să fie șterse și anonimizate, în măsura în care legea o permite.  Solicită ștergerea /anonimizarea datelor tale personale

Reține că legea impune stocarea anumitor date pe o perioadă de 5 ani. Acest lucru include și facturile.

Ai dreptul să faci plângere împotriva modului în care prelucrăm datele tale personale

Ai dreptul să faci plângere împotriva modului în care prelucrăm datele tale personale. Poți de asemenea să faci o plângere împotriva transmiterii mai departe de către noi a datelor tale în scopuri de marketing. Poți folosi datele de contact de mai sus, ca să trimiți o plângere. Dacă plângerea ta este îndreptățită, ne vom asigura că prelucrarea datelor tale personale încetează. Ai dreptul să primești datele personale, pe care ni le-ai pus la dispoziție și pe acelea, pe care le-am obținut despre tine de la alți actori pe baza consimțământului tău. Dacă prelucrăm date despre tine în legătura cu un contract, în care tu ești parte contractantă, îți putem de asemenea trimite datele tale personale. Ai totodată dreptul să transmiți aceste date unui alt prestator de servicii. Dacă vrei să te folosești de dreptul de transfer al datelor, vei primi datele tale personale din partea noastră, într-un format uzual. Dacă dorești să accesezi datele tale, în scopul de a fi corectate sau șterse, sau dacă dorești să depui o plângere privind modul nostru de prelucrare a acestora, vom afla în ce măsură acest lucru este posibil și vei primi un răspuns cel târziu o lună după ce am primit solicitarea ta.

Reclamații

Dacă nu consideri că ne respectăm obligațiile, poți contacta responsabilul nostru cu prelucrarea datelor la dpo@mybestbook.com. Dacă în continuare consideri, că nu ne respectăm obligațiile, poți depune o plângere la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, B-dul Magheru 28-30, Sector 1, București Tel. +40 31 805 9211; www.dataprotection.ro.