Important


Actualizare iunie 2019

Transport și livrare

Toate expedierile se efectuează sub formă de pachet prin serviciul de curierat Cool Runner. Vă puteți aștepta ca pachetul să fie livrat in 10-15 zile de lucru (+1 zi pe insulele fără poduri fixe). În anumite perioade de vacanțe și zile de sărbătoare, timpul de livrare poate fi mai mare.

 *LIVRAREA ACASĂ PRIN DHL: Livrarea se încearcă o singură dată la adresa destinatarului. Veți fi notificați de data și ora livrării prin SMS sau mail. Dacă încercarea este nereușită, coletul se trimite spre cel mai convenabil punct de ridicare unde va sta pentru 7 zile și apoi se returnează la depozitul nostru. Notificare prin SMS sau email cu informații despre punctul de pick-up de unde puteți ridica produsele comandate.

*LIVRAREA ACASĂ PRIN POȘTA ROMÂNĂ: Livrarea se face la adresă, în cutia poștală, atât timp cât adresa completată de dvs. este corectă și completă (COD POȘTAL, oraș, stradă, număr, bloc, scară, apartament etc.). Pachetul se va introduce în cutia poștală. Dacă pachetul este prea mare, atunci veți primi o înștiințare în cutia poștală cu informații despre oficiul poștal de unde va trebui să ridicați comanda. Va trebui să vă prezentați cu un act de identitate pentru a ridica pachetul. Se va afla în posesia poștei române timp de 14 zile, iar apoi se returnează la sediul nostru în Danemarca. Pachetele retur nu se pot redirecționa înapoi la adresă.

Vă recomandăm să urmăriți statusul coletului pe link-ul de urmărire primit in email-ul de livrare pentru informații legate de livrare și, eventual, punctul de ridicare. 

Livrăm comenzi în toată România și în majoritatea țărilor Europene, aflate în lista noastră de livrare la pagina de check out. Din păcate nu există posibilitatea de a ridica pachetul de la presă (presa se află în Polonia).

În cazul în care comanda ta conține atât cărți, cât și postere, acestea vor fi trimise în două transporturi diferite. Prin urmare, vei primi două linkuri de urmărire (AWB), astfel încât pachetele să poată fi urmărite separat.


După ce comanda a fost expediată de la presă, veți primi un mail informativ. În mail veți găsi un link cu numărul de identificare a traseului (AWB), ca să puteți urmări livrarea pachetului. Dacă pachetul este livrat la un centru de colectare (pick-up), vei primi un mail sau SMS, atunci când pachetul poate fi ridicat. Pachetul trebuie ridicat în timp de 7 zile, după care va fi returnat către noi. 

Dreptul de a anula comanda

Întrucât toate produsele noastre sunt unice și produse pentru fiecare copil în parte, nu putem din păcate sa le primim retur sau să anulăm o comandă după ce a fost plasată. Este de aceea foarte important să verifici toate informațiile introduse pe tot parcursul procesului. Vezi aici Directiva 2011/83/UE secțiunea 49 cu privire la drepturile la returnare a produselor personalizate.

Comanda nu poate fi anulată, întrucât este produsă special pentru tine și este trimisă către producție automat, imediat după ce ai plasat-o. Dacă ai nevoie să faci modificări la informațiile introduse, ai O ORĂ la dispoziție pentru acest lucru (prin intermediul email-ului de confirmare a comenzii), după care nu va mai fi posibil să modifici comanda. Dacă întâmpini dificultăți în a face schimbări ÎNAINTE de a trimite produsele la presă (înainte de a plasa comanda), ești mereu binevenit să ne contactezi.

Informații de plată

Toate prețurile sunt exprimate în RON și conțin TVA 5% pentru cărți. Posterele au TVA 19%. Pe site-ul www.carteameapreferată.ro poți plăti cu Visa/Dankort, Visa, Visa Electron, MasterCard și Maestro.

Siguranță

Pentru a gestiona plățile folosim Adyen. Adyen criptează toate informațiile cardului de plată prin așa-zisul protocol SSL (Secure Socket Layer). Acest lucru înseamnă, că eventualii intruși nu pot descifra numărul cardului tău sau alte informații în timpul tranzacției. Adyen este unul dintre cele mai prestigioase sisteme de plată din întreaga lume. Informațiile înregistrate pe carteameapreferata.ro sunt păstrate în unicul scop de a te putea servi pe tine ca și client și a-ți putea livra bunurile. Prin efectuarea plații și tastarea datelor de pe card, acest lucru se petrece direct prin intermediul băncii la care este client printr-un mediu încriptat (validarea prin aplicația bancară sau Token). De aceea, informațiile cardului tău sunt 100 % în siguranță. Nici Carteameapreferată.ro și nici alți parteneri nu au acces la acestea.

Mail și marketing

Serviciul nostru pentru clienți trimite o serie de mailuri la plasarea unei comenzi. Acestea pot conține de exemplu o confirmare a comenzii, o chitanță, un mail privind livrarea, precum și o confirmare a modificărilor, in cazul în care ai făcut modificări ale informațiilor tastate, în cel mult O ORĂ de la plasarea comenzii.

Condiții comerciale

Scop și zonă de aplicare

Aceste condiții stabilesc mai detaliat termenii de livrare a mărfurilor si serviciilor de către Carteameapreferată.ro. Condițiile comerciale sunt acceptate la plasarea fiecărei comenzi. Carteameapreferată.ro își rezervă dreptul de a modifica condițiile fără preaviz și cu aplicare pentru comenzile deja plasate

Preț și plată

Toate prețurile pe Carteameapreferată.ro includ TVA, la care se adaugă costurile de transport, mai puțin în cazul în care altceva este stipulat. Plata se efectuează prin finalizarea comenzii pe site, folosind una din metodele acceptate de plată.

Livrare și întârziere

Livrarea se efectuează, atunci când produsul este finalizat. De obicei producția si livrarea au loc în termen de 10-15 zile lucrătoare din momentul în care ai finalizat plasarea comenzii. Clientul este îndreptățit să anuleze comanda pe baza trimiterii unor condiții preliminarii obligatorii, în cazul în care marja de timp este depășită substanțial. Întârzierea substanțială intră în vigoare cel devreme după 30 de zile lucrătoare de la expirarea termenului stabilit. Dacă termenul de livrare se modifică din cauza unor situații întemeiate, asupra cărora Carteameapreferată.ro nu poate fi răspunzătoare (de pildă întârzieri sau lipsa livrărilor din partea furnizorilor, întârzieri din partea clientului sau lipsa de răspuns din partea acestuia), întârzierea nu poate atrage după sine o plângere din partea clientului privind nerespectarea condițiilor comerciale și implicit posibilitatea de anulare a comenzii.  

În cazul în care livrarea este întârziată sau împiedicată datorită intervenției forței majore, Carteameapreferată.ro  nu poate fi trasă la răspundere. În cazul în care, costurile de livrare cresc din cauza apariției unei situații, asupra căreia firma Cartea mea Preferată nu poate fi răspunzătoare, Carteameapreferată.ro  nu este obligată sa efectueze livrarea. Prin demonstrarea efectuării corecte a livrării (față de termenul stabilit de livrare), Carteameapreferată.ro  nu poate fi trasă la răspundere pentru întârzierea furnizorului de transport sau a pierderii de către acesta a pachetului. Clientul nu va putea niciodată să invoce întârzierea pentru produse, care deja au fost livrate. 

Dreptul de proprietate

Clientul obține dreptul de proprietate asupra exemplarelor fizice ale unui produs, după ce s-a efectuat plata integrală către Carteameapreferată.ro. Toate produsele rămân în proprietatea Carteameapreferată.ro pâna în momentul achitării integrale a acestora. După trecerea produselor în proprietatea clientului, Carteameapreferată.ro. își rezervă dreptul de a folosi produsul realizat ca și referință în cadrul propriei campanii de marketing.

Reclamații 

Carteameapreferată.ro nu își asumă răspunderea asupra greșelilor, pe care clientul nu le-a corectat în scris, înaintea preluării comenzii. În cazul în care livrarea se dovedește a avea lipsuri sau erori, clientul este obligat să trimită o reclamație în timp util, luând direct legătura cu noi Carteameapreferată.ro poate încerca să acopere o lipsă, atâta vreme cât acest lucru este solicitat intr-o perioadă de timp acceptabilă și in măsura în care se poate considera partea răspunzătoare pentru comiterea erorii.

REȚINE: culorile din versiunea finală tipărită a produselor pot varia față de culorile reprezentate pe ecran și de aceea, acest aspect nu poate fi considerat o eroare. În același timp, tonalitățile pielii si culorile de păr, care sunt arătate in procesul plasării comenzii, nu sunt exacte și pot varia în funcție de modul de ilustrare a diferitelor personaje din carte. 

În plus sunt aplicabile regulile din codul cumpărătorului privind dreptul la reclamație de 2 ani.

Răspundere  limitată

În cazul întârzierilor sau a lipsurilor produselor livrate, Carteameapreferată.ro nu este răspunzătoare pentru pierderi de exploatare, pierderea profitului sau alt tip de pierdere indirectă, precum și pierderea suferită de către client în urma litigiului cu terți. În plus, Carteameapreferată.ro este pasibilă de despăgubiri față de client doar în cazul pierderilor sau al neajunsurilor cauzate de o neglijență grosolană sau al unor acțiuni intenționate. Carteameapreferată.ro nu este răspunzătoare de pierderi indirecte sau directe, dacă cele din urmă sunt urmări ale întârzierilor, ale pierderii de date sau pierderii de profit.